Роналдо си събра багажа, предстои сбогуване с "Ювентус"

Най-вероятната дестинация на петкратния носител на Златната топка е "Манчестър Сити"

27.08.2021 | 09:40 Редактор: Десислава Атанасова
Роналдо си събра багажа, предстои сбогуване с

Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо официално е поискал от ръководството на "Ювентус" да се раздели с клуба преди края на летния трансферен прозорец.

Португалският футболист е съобщил това на "бианконерите" чрез своя агент Жорже Мендеш, а най-вероятната дестинация е "Манчестър Сити". Роналдо вече е събрал и багажа си от шкафчето в съблекалнята и днес ще се сбогува със съотборниците си.

"Юве" държи да получи 25-30 милиона евро за своята звезда, докато от "Сити" не желаят да плащат трансферна сума за 36-годишния играч. "Гражданите" са готови да плащат по 15 милиона евро на година на Роналдо, което ще означава намаляване на заплатата му наполовина, тъй като в "Ювентус" той взима по 31 милиона.

"Ювентус" вече търси заместник на Роналдо, като най-желаната опция за тима е Габриел Жезус от "Манчестър Сит"и, но Пеп Гуардиола не е готов да се раздели с бразилския нападател. Друг вариант пред торинци е да си върнат Мойс Кийн, който е собственост на "Евертън", а през миналия сезон вкара 17 гола в 41 мача за ПСЖ, където игра под наем, пише Gol.bg.

Трансферният прозорец в Европа е отворен до 31 август.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК