Надал пропуска остатъка от тенис-сезона: Имам нужда от почивка

Контузия вади испанеца от оставащите турнири през 2021 г.

20.08.2021 | 15:40 Редактор: Здравко Черкезов

Рафаел Надал пропуска остатъка от тенис-сезона поради контузия. Това потвърди испанецът в специално изявление в Instagram. 

Матадорът пропусна "Уимбълдън", Олимпийските игри и последните големи турнири и сега разкри, че болките в левия крак го карат да си вземе почивка и да не играе до края на 2021 г. 

"Здравейте на всички. Искам да ви съобщя, че това е краят на сезон 2021 за мен. През тази година имах много по-големи здравословни проблеми отколкото очаквах и имам нужда от почивка. След като говорих със своя екип и семейството си взех това решение, за да мога да се възстановя максимално добре". заяви Рафа, цитиран от gol.bg

Според испанските медии става въпрос за възпаление, с което Надал не може да се справи и това е причината да пропусне за втори пореден сезон US Open, както и оставащите турнири след това. 

Испанецът има 20 титли от Големия Шлем и дели първото място по най-много титли от тези турнири с Роджър Федерер и Новак Джокович. Сезонът за швейцареца също приключи, докато сърбинът има шанс да направи Голям Шлем, ако триумфира в Ню Йорк, след  като спечели първите 3 турнира през годината. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК