Джокович отказа участие в подгряващ турнир преди US Open

Сърбинът се възстановява след Игрите в Токио

10.08.2021 | 11:01 Редактор: Здравко Черкезов
Джокович отказа участие в подгряващ турнир преди US Open

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович обяви, че ще пропусне турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, който започва на 15 август, тъй като се нуждае от повече време за почивка.

Сърбинът, който е двукратен шампион в Синсинати, спечели първите три турнира от Големия шлем и е съвсем близо до историческо постижение от спечелването и на четирите най-големи състезания в тениса в рамките на една календарна година. В Оупън ерата това е правил единствено Род Лейвър през 1969 година. 

Джокович участва и на Олимпийските игри в Токио, където обаче претърпя сензационни загуби от Александър Зверев и Пабло Кареньо Буста и остана четвърти в крайното класиране.

"Трябва ми повече време за възстановяване след това изтощаващо физически пътешествие от Откритото първенство на Австралия до Игрите в Токио. За съжаление това означава, че аз няма да бъда готов да играя в Синсинати тази година. Насочвам вниманието си изцяло към Откритото първенство на САЩ и искам да прекарам повече време със семейството си", написа цитираният от БНР Джокович в Twitter.

US Open стартира в Ню Йорк на 30 август.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК