Варан най-накрая ще облече фланелката на "Червените дяволи"

"Манчестър Юнайтед" ще платят 42 млн. паунда за французина

14.08.2021 | 15:10 Редактор: Здравко Черкезов

"Манчестър Юнайтед" най-накрая обяви сделката за привличането на Рафаел Варан. Френският защитник вече е играч на "червените дяволи", след като клуба плати 42 млн. паунда на "Реал" (Мадрид).

"Юнайтед" обяви официално сделката минути преди началото на първия си официален мач за сезона – домакинството на "Лийдс Юнайтед".

"Манчестър Юнайтед" е един от най-големите клубове в света и за мен е страхотна възможност да бъда тук и да играя във Висшата лига. Нямаше как да откажа на това. Искам да постигна още много неща в кариерата си и сега се присъединявам към отбор, който е изграден то страхотни играчи. Решен съм да помогна с каквото мога за постигането на много победи и спечелването на много трофеи", каза Варан, предаде gol.bg.

"Червените дяволи" ще платят 34 млн. паунда за правата на 28-годишния защитник, а в договора има бонуси за още 8 млн.

"Много съм щастлив, че успяхме да привлечем един от най-добрите защитници в последните 10 години. Рафаел е доказан победител, който бе на високо ниво толкова дълго време. Знаем, че е голям професионалист. Имаме много добри защитници, но сега добавяме още повече умения и лидерски качества. Той е уникален защитник, много рядка комбинация от толкова много качества. Рафаел е спечелил всичко в кариерата си и знам, че е решен да постигне успехи и тук. Нямам търпение да го приветстваме в състава", каза мениджърът на "Юнайтед" Оле Гунар Солскяер.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК