Трансферът на Джейдън Санчо в "Манчестър Юнайтед" вече е сигурен

"Червените дяволи" са постигнали договорка с "Борусия" (Дортмунд) на стойност 73 млн. паунда

01.07.2021 | 14:41 Редактор: Здравко Черкезов
Трансферът на Джейдън Санчо в

"Манчестър Юнайтед" е постигнал договорка на стойност 73 млн. паунда за привличането на английския национал Джейдън Санчо от "Борусия" (Дортмунд), потвърдиха от клуба в Бундеслигата.

Крилото е договорило личните си условия с "червените дяволи", като ще мине медицински прегледи след края на Евро 2020, когато се очаква и сделката да бъде потвърдена. 

"Играчът Джейдън Санчо ще премине от "Борусия" (Дортмунд) в "Манчестър Юнайтед", се казва в изявлението, цитирано от БГНЕС.

"Клубът и играчът постигнаха договорка днес. Ако трансферът бъде реализиран, "Манчестър Юнайтед" ще плати на "Борусия" трансферната сума от 85 млн. евро. Детайлите по договора сега трябва да бъдат координирани и документирани. Формалното процедиране на трансфера е обект на успешно преминаване на всички медицински тестове".

Договорът на Санчо с "жълто-черните" е до 2023 година и клубът не иска да рискува той да навлезе в последната година от контракта си. Крилото изгря на световната сцена след трансфера си от "Манчестър Сити" през 2017 година, когато бе едва 17-годишен. Той се утвърди като ключов играч за "Борусия" и има 50 гола в 137 мача за германския клуб във всички турнири.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК