Стойка Кръстева: Правилният път е постоянство и да си подаваме ръка

Олимпийската титла е пета за родния бокс от Олимпийски игри и първа от 25 години насам

09.08.2021 | 13:55 Редактор: Искра Ангелова

Каба гайди, аплодисменти, българският трикольор и традиционната българска погача - така беше посрещната на родна земя олимпийската ни шампионка Стойка Кръстева - момичето, което донесе златен медал за страната ни в бокса. Минути преди полунощ, десетки близки, колеги и приятели очакваха Стойка на летище София.

"Искам да си я прегърна, да си я целуна, нищо друго. Абсолютно сигурен бях, че ще го постигне", каза бащата на Стойка Кръстева - Желязко Петров.

По пътя към олимпийския връх Стойка Кръстева постигна 5 победи в категория до 51 кг. Титлата е пета за родния бокс от Олимпийски игри и първа от 25 години насам.

"Радвам се, щастлива съм, горда съм, че това се случи именно на мен и че съм накарала цял свят на крака да слуша българския химн. И в момента като го казвам настръхвам - да знаят коя е България, къде се намира и всички да се съобразяват, цял свят. Може да сме малки, но сме много силен и борбен народ. Мисля, че това го показахме с екипа ми", коментира олимпийската ни шампионка.

А Треньорът ѝ Борислав Георгиев е категоричен, че едно от условията за успеха на Кръстева е упоритостта ѝ.

"След завършването на олимпийската квалификация в Лондон, която беше прекратена заради пандемията, не се знаеше кога ще продължи. Даже си спомням, че Стойка ми звънна още от летището, че ще има 14-дневна карантина и ме пита дали може да остане да спи в залата. Пренесохме половината зала в тях и по време на карантината тя поддържаше у тях форма", сподели Геориев.

Стойка Кръстева има и своето послание след спечелените златни медали от българските спортисти в Токио: "Всички да бъдем горди, спортисти, големи хора. И да показваме на младите, които идват след нас, какъв е правилният път. Той е с труд, постоянство, да си подаваме ръка и заедно да се справяме с трудностите."

Вижте повече в репортажа на.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК