България детронира Русия! Олимпийска титла за ансамбъла ни по художествена гимнастика

"Мила Родино" прозвуча за трети път в Токио

08.08.2021 | 06:50 Редактор: Искра Ангелова

Невероятни, уникални, възхитителни, безапелационни. Петте български момичета - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова не оставиха нито за момент съмнение в превъзходството си и заслужено стъпиха на най–високото стъпало на почетната стълбичка.

Родните гимнастички прекъснаха хегемонията на Русия в художествената гимнастика на Олимпийски игри и спечелиха първа титла за България. Възпитаничките на Весела Димитрова започнаха отлично участието си във финала. Грациите ни получиха оценка от 47.550 точки за изпълнението си на топки под звуците на песента на Елица и Стунджи “Вода”. Те взеха солидна преднина пред тима на Русия, който бе оценен с 46.500 точки.

В смесеното съчетание с обръчи и бухалки българките отново показаха здрави нерви и играха отлично. И пак бяха с най – високата оценка - 44.550. Абсолютно категорично и безапелационно българските момичета стъпиха на олимпийския връх. Среброто остана за тима на Русия, а италианките заслужиха бронзовите медали.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Бравооооо
преди 2 години
Брао, момичета! Жалко, че нямаше никаква публика, за да можете да споделите момента( Сигнализирай за неуместен коментар