Световното по футбол през 2022 е следващият голям форум

Привържениците ще изживеят страхотни моменти с най-заслужилите тимове

31.07.2021 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова
Световното по футбол през 2022 е следващият голям форум

Обикновено има разлика от две години между провеждането на Европейско първенство и Световно първенство, но в наши дни тези сметки бяха объркани заради пандемията от Ковид-19, която отложи Евро 2020 за 2021. Това означава, че до старта на Мондиала в Катар остава само една година и запалянковците ще получат още една ударна доза футбол, и ще могат да се насладят на любимите си отбори от цял свят. Повече по темата ще прочетете в тази статия. 

Кога ще се проведе Световното първенство по футбол в Катар?

Надпреварата за Световната купа по футбол ще се състои в Катар, но не както обикновено през лятото. Големият футболен форум ще започне на 21 ноември, а финалът му е насрочен за 18 декември, а именно една седмица преди да дойде Рождество Христово. Това решение бе взето, защото температурите в Катар през юни и юли са твърде високи и не са подходящи за футбол. 

Това са седмиците, в които любителите на спортни залози, ще се радват на страхотни сблъсъци на зеления килим, и ще получат възможност да грабнат  най-актуалния Sesame бонус, с чиято помощ да печелят повече от прогнозирането на мачовете на световното състезание, което се очаква от милиони, та даже милиарди фенове на футболната игра във всяка една точка на света. Едно е сигурно, и то е, че привържениците ще изживеят страхотни моменти с най-заслужилите тимове.

Защо Катар бяха избрани за домакини на Мондиал 2022?

Имаше голям спор за това, дали Катар да бъде домакин на Световното първенство през 2022. Някои дори се усъмниха в корупционни схеми, свързани с бъдещия домакин и FIFA. Държавата има ограничена футболна история, а стадионите за провеждането на голямото събитие са построени от нулата. Появиха се и скандали заради климатичните особености и факта, че мачовете ще се играят зимата. Това обаче далеч не са всички критики към това домакинство. 

Много хора възразиха Катар да приеме надпреварата, тъй като това е една от страните, където отношението към работниците е на много ниско ниво. Работната класа в тази държава се определя се епитета "роби" използван от Шаран Бъроуз – член на Международната конфедерация на профсъюзите. Изказаха се и още цял куп негативни мнения от всякакви хора.

И макар всички посочени недостатъци, трябва да отбележим, че именно Катар е арената на Мондиал 2022, без значение на кой му допада или не тази идея. По-важното обаче е да наблюдаваме добър футбол, оспорвани мачове, напрегнати моменти и истинско шоу по стадионите. Подобен тип сценарии, се прогнозира от повечето спорни специалисти в наши дни.

Какви са очакванията за Световната купа?

И след като дискутирахме на дълго и широко държавата, която ще домакинства на Световната купа, е време да обобщим очакванията към първенството. В него ще вземат участие отбори от цял свят, и ще видим наистина гениални треньори и футболисти. Обръщаме гръб на всички негативи, и се съсредоточаваме към битките на терена. Те ще бъдат изпепеляващи и пълни с емоции, а какво по-хубаво за феновете на най-великата игра. Имаме повече от една година да проучим отборите, стиловете на игра, стратегиите и всичко останало, за да се забавляваме, и да усетим тръпката.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК