Рекордите на Лео Меси във футболната му кариера

Той е и носител на отличието за чуждестранен играч, който има най-много титли в Европа

30.07.2021 | 15:44 Редактор: Юлия Христова
Рекордите на Лео Меси във футболната му кариера

Едва ли има футболен фен, който не е чувал за аржентинския нападат Лионел Меси, който се подвизава в каталунския тим на "Барселона". Лео Меси е на 34 година и до този момент е един от най-добрите футболисти в целия свят. Нападателят е първият футболист, който е вкарал над 100 гола в клубните турнирни на УЕФА, и ще се запомни със страхотните си игри за националния отбор на Аржентина в надпреварата Копа Америка.

Още за рекордите и успехите на този гениален играч, ще можете да прочетете, в следващите редове на тази статия, в която ще обърнем внимание на неговата персона, както и на най-големите постижения в кариерата му. Нека не се бавим повече, а да преминем по същество.

Какви са постиженията на Меси в европейските турнири?

Лео Меси е играчът, който успява да вкара 71 гола в груповата фаза на най-комерсиалния турнир Шампионска лига на УЕФА. Той държи и рекорда за най-много отбелязани попадения в турнира (28), с които впечатлява цяла Европа. Тези числа показват, че атакуващия състезател е един от най-успешните футболисти въобще в историята на европейските турнири и не само.

Меси е вторият футболист след Кристиано Роналдо, който е нанизал най-много голове в евротурнирите. Роналдо води със 137 гола, а аржентинецът има 123 попадения. Тази разлика обаче може да се стопи много лесно, така че очакваме да видим какво ще стане в бъдеще.

Въпросът е, ще продължи ли Меси да бележи в европейските турнири и какви други рекорди ще подобри. Почитателите на залозите могат да прогнозират следващите успехи на Лионел като залагат в сайта на Betway, който е един от спряганите за лиценз в България. Ако искате да научите повече за този онлайн букмейкър вижте ревюто https://efirbet.com/betway/, където ще се запознаете с всички опции за залагания, платежните методи и информация за компанията.

Още шеметни рекорди на фантастичния Лео Меси

Най-големите награди притежавани от Меси, са общо 6 броя отличия „Златната топка“ и още толкова „Златни обувки“ във витрината си. За една календарна година (2012) Меси успява да вкара 79 гола в мачове на Стария континент и общо 91 гола, включвайки попаденията му за Аржентина.  Наистина много малко нападатели могат да се похвалят с такава ефективност.

Той е и носител на отличието за чуждестранен играч, който има най-много титли в Европа (10), като до този момент никой не е успял да задмине това постижение. Откакто играе в европейски мачове, Лео е успял да направи 36 хеттрикове и също не може да бъде достигнат на върха в тази класация. Всичко това доказа силата на този истински футболен феномен.

Заключителни думи

Каквото и да си говорим, трябва да признаем, че звездата на Аржентина и "Барселона", Лео Меси е безспорен талант, който успява да покори футболните терени в Европа и останалия свят. Не са малко феновете на едноименния играч, и се очаква той да ги радва още дълго време. С надеждата, че сме успели да Ви предоставим интересна и полезна информация в тази публикация, се разделяме и Ви пожелаваме горещи емоции с любимите Ви футболисти.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК