Лицензираните оператори за спортни залози в България се увеличават

В България има шест лицензирани оператора, които предлагат на клиентите си залози на спортни събития от целия свят

29.07.2021 | 11:14 Редактор: Жаклина Иванова
Лицензираните оператори за спортни залози в България се увеличават

Едва ли е тайна, че спортните залози, се радват на голямо внимание от страна на родните интернет потребители. В България има шест лицензирани оператора, които предлагат на клиентите си залози на спортни събития от целия свят. По-интересното е, че в скоро време се очаква бройката на онлайн букмейкърите да набъбне и да се включат още няколко силни играча в хазартната индустрия. Повече по темата ще пишем в следващите редове на статията.

Как се развиха онлайн залозите през годините?

Началото бе поставено от Efbet още през 2011 година, когато се сдоби с лиценз в България, а след това бе последван и от още няколко бранда. Пазарът стана много голям с включването на останалите бетинг платформи, появиха се куп специални оферти за играчите, иновативни функции за затваряне и редактиране на залози, бяха прибавени повече спортове и възможности за потребителите. Още два чисто български бранда се бориха за първото място в света на хазарта. Това са Уинбет и Палмс Бет, но те срещнаха конкуренция от Bet365 и Bwin.

Всичко се случваше и се случва много динамично, а крайната цел е да се спечели доверието на клиентите. Такива пък въобще не липсват, защото българите обичат да изпробват късмета си, залагайки на мачове. Това не убягна от зоркия поглед на чуждестранните букмейкъри и те побързаха да потърсят лиценз от НАП. Към днешна дата има най-малко три кандидата за родния пазар, сред които са Betway, Betano и SportingWin, а за някои дори и не предполагаме.

Кои са лицензираните букмейкъри в страната?

За момента у нас има 6 бранда, които предлагат спортни залози в интернет. Това са сайтовете на Efbet, Palms Bet, Bwin, Winbet, Bet365 и Sesame. Те предоставят на потребителите богати спортни секции, където могат да залагат на футбол, бокс, тенис, хокей, баскетбол, волейбол и много други. Компаниите се надпреварват коя ще предложи най-високите коефициенти и интересни бонуси за клиентите си. Конкуренцията е наистина свирепа, което е очевидно.

Очаква се и новата онлайн платформа на Betway спорт, казино и други хазартни игри. За нея се говори често, и се очаква да бъде лицензирана много скоро. Това ще бъде още един силен конкурент, който ще се опита да се пребори с останалите бетинг компании. Разбира се, новият сайт е добре дошъл за потребителите, които търсят нови бонуси, модерни функции и изживявания.

Големият въпрос е още колко оператора ще има у нас и кога ще се появят на сцената. Всичко зависи от българските регулаторни органи по хазарта, защото истината е, че лицензи не се издават лесно, а се отнемат бързо, ако си спомним неуспеха на Betfair. В този ред на мисли новите букита, трябва да се подготвят добре, ако искат да бъдат лицензирани на нашата територия. Естествено, ще следим тези процеси и ще Ви информираме за тях.

Обобщителни думи

Раздвижването на българската хазартна сцена е факт. В скоро време ще дойдат нови оператори, предлагащи спортни залози и още по-силни коефициенти. Това, от своя страна, идва като топъл душ за играчите, защото в конкуренцията се ражда истината. С надеждата, че тази публикация е представлявала интерес за Вас, се разделяме и пожелаваме на играчите много успехи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК