Джокович с още една стъпка към златото в Токио

Световният №1 отстрани Ян-Ленард Щруф с 6:4, 6:3 след 74 минути игра

26.07.2021 | 14:25 Редактор: Здравко Черкезов
Джокович с още една стъпка към златото в Токио

Новак Джокович продължава с убедителното си представяне на олимпийския тенис турнир в Токио. В мач от втория кръг световният №1 отстрани Ян-Ленард Щруф след 6:4, 6:3 след 74 минути игра на централния корт в "Ариаке Тенис Център".

Двубоят бе като цяло на високо ниво като Джокович демонстрира отлична ефективност на сервис, реализирайки и трите си брейкбола в мача. В същото време Щруф успя да реализира само една от двете си възможности. Германецът не успяваше и да използва първия си сервис по доминиращия начин, по който го прави често в двубоите си като на него спечели 61% от разиграванията, информира tenniskafe.com.

За нивото на двубоя говори и отличното съотношение на печеливши удари спрямо непредизвикани грешки. При гонещия "Златен шлем" сърбин уинърите бяха 28 спрямо едва 4 грешки, докато при Щруф 18 спрямо 3. Джокович впечатли и по отношение на асовете, които бяха половината от общия брой уинъри.

В трети кръг със сигурност няма да бъде по-лесно за спечелилия първите три турнира от Големия шлем през 2021 г. Негов съперник ще бъде испанецът Алехандро Давидович Фокина, победил в три сета Джон Милман.

По-рано през сезона двамата играха помежду си на Мастърса в Рим, когато Джокович даде само 3 гейма на съперника си.

В трети кръг е и друг испанец в лицето на Пабло Кареньо Буста, който успя да отстрани Марин Чилич след 5-7, 6-4, 6-4. За него следва мач с Доминик Кьопфер, който победи с 6-3, 6-0 Макс Пърсел (Австралия).

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК