Аржентинец откри първата в страната и втора в света църква на Марадона

Първия храм в света, посветен на футболиста, беше открита в аржентинския град Росарио

16.07.2021 | 22:40 Редактор: Юлия Христова
Аржентинец откри първата в страната и втора в света църква на Марадона

Аржентинец, който живее в мексиканския град Сан Адрес Чолула, откри първата в страната и втора в света църква на Марадона. Идеята е тя да бъде посещавана от любителите на футбола като алтернатива на католическите храмове.

Марсело Санкадор, който живее в щата Пуебла, реши да основе църква, посветена на Диего, съобщи мексиканският телевизионен канал 6 в репортаж от футболния храм.

Църквата на Марадона е пълна със снимки на бога на футбола, както нарича Диего Марадона основателят ѝ. Според него, онези, които не искат да ходят в християнска католическа църква, винаги се чувстват добре в храма на футбола, където може да разгледат архивни снимки от живота на Диего, да поговорят за футбол и да изпият по кафе с приятели.

„Това е любов към футбола. Ние обичаме и ценим Марадона. Всички ние, аржентинците, признаваме онова, което направи за нас – той ни даде и утвърди нашата идентичност, каквато и да е тя в момента”, каза Санкадор в интервю за телевизионния канал.

Първия храм в света, посветен на Марадона, беше открита в аржентинския град Росарио още докато световноизвестният футболист беше жив. Тя беше основана от футболни фенове през 2001 г. Църквата изповядва алтернативни 10 футболни заповеди и има собствена молитва за „Диего, който живее на земята”.

Марадона почина от инфаркт на 25 ноември 2020 г.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Noname
преди 2 години
И какво, ще правим селянина светец ли? Сигнализирай за неуместен коментар