Синът на Марадона мечтае за интервю с Христо Стоичков

"Той беше голям приятел на баща ми", заяви синът на футболната легенда

02.07.2021 | 12:13 Редактор: Искра Ангелова
Синът на Марадона мечтае за интервю с Христо Стоичков

Той е първородният син на футболната легенда Диего Армандо Марадона, който вече ни гледа от небето. Носи неговите имена. Плод е на любовта на безсмъртния гений с италианката Кристиана Синагра.

Сега 34-годишният неаполитанец работи в частно радио в родния си град. А преди четвъртфинала на Италия с Белгия в Мюнхен пред "Мач Телеграф" той заяви, че иска да направи интервю с Христо Стоичков.

Диегито, както го наричат на Апенините, споделя мнението си за битката с "червените дяволи", за заслугите на Роберто Манчини за възхода на "скуадра адзура", както и глобалното си впечатление от Евро 2020.

- Диего, занимаваш се с много неща, но основно си радио журналист. Знаеш ли, че Христо Стоичков коментира Евро 2020 за една мексиканска телевизия?

- Не, не знаех. Знам обаче, че е бил голям приятел на баща ми Диего Марадона. Много бих искал един ден да имам шанса да го поканя в радиото и да направя голямо интервю с него, в което да говорим и за татко. Ще бъде изключително преживяване за мен!

- Нека минем към европейското първенство и големия мач в петък. В груповата фаза на Евро 2020 Италия направи страхотно впечатление. Ти също ли беше възхитен от играта?

- Да, много! Просто нямаше от какво да се оплача. След три победи какво да говорим? А и след това бихме, макар и след страдание, Австрия на осминафинала. Цяла Италия е щастлива, не само аз! В груповата фаза се видя, че отборът е добре подготвен, че в него има настроение, динамика. Чудесната игра на момчетата беше резултат именно от този боен дух. Италианският национален отбор зарадва не само мен, но и феновете като цяло, които толкова дълго очакваха това европейско.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК