Обвиниха 7 души за смъртта на Марадона, грози ги затвор

От прокуратурата дори поискаха на всеки един от обвинените да се наложи забрана за напускане на страната

21.05.2021 | 12:29 Редактор: Искра Ангелова
Обвиниха 7 души за смъртта на Марадона, грози ги затвор

Общо седем души са обвинени за причиняването на смъртта на аржентинската легенда Диего Марадона, който почина на 25 ноември 2020 на 60-годишна възраст при все още неизяснени напълно обстоятелства.

Прокуратурата повдигна обвинения на шестима лекари и техен координатор за това, че са проявили немарливост към състоянието на звездата. Обвинени са лекарят му Леополдо Луке, психиатърката Агустина Косачов, още един психолог, две медицински сестри и един координатор.

Всеки от тях може да получи между осем и 25 години лишаване от свобода, ако бъдат намерени за виновни. От прокуратурата дори поискаха на всеки един от обвинените да се наложи забрана за напускане на страната.

"Действията на медицинския екип на Марадона са били неадекватни, недостатъчни и необмислени. Пациентът е бил оставен да умре", се казва в официален медицински доклад, изготвен от специална комисия. В него пише още, че Марадона не би починал, ако е бил приет за лечение в болница и там са се грижели различни специалисти за него, информира "Монитор".

Очаква се обвинените да дадат показания пред съда на 31 май.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК