22 медала за България от Световната купа по карате киокушин

Близо 430 каратеки от 24 държави взеха участие в мащабното събитие

07.07.2021 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

Два златни, 6 сребърни и 14 бронзови отличия. Това е равносметката за България след провелата се Световна купа за младежи по киокушин в Камчия.

Близо 430 каратеки от 24 държави взеха участие в мащабното събитие, което се проведе на 4 татамита и в три възрастови групи (14-15, 16-17 и 18-21 години). Битките в морския комплекс продължиха близо 10 часа.

Зрителите на петото издание на Световната купа за младежи се насладиха на много оспорвани и качествени сблъсъци, като нерядко се случваше съдиите да отсъждат продължения. Виктор Колев (16-17 години, кат. до 75 кг) и Василена Петкова (14-15 години, кат. до 60 кг) донесоха двата златни медала за страната ни, като и двамата надвиха по 4 противника, за да стигнат до крайния успех. 

От родните каратеки специални призове си заслужиха Василена Петкова за демонстрираната техника и Атанас Георгиев (16-17 год.), който освен сребърния си медал при 55-килограмовите, получи и награда за показания дух. Първи в отборното класиране бяха представителите на Русия с 18 златни, 14 сребърни и 15 бронзови медала. 

Състезанието бе част от програмата на 15-ия Международен летен лагер по киокушин в Камчия, който се организира от Българска карате киокушин федерация и е под егидата на Световния киокушин съюз. Събитието ще продължи до 11 юли, а специално за него пристигнаха над 1200 състезатели, съдии и треньори от 29 държави.

В първия ден от международния лагер в Камчия се проведе и Съдийски семинар, воден от шихан Рамил Габасов.

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД "Армеец", MAX Sport, "България Еър" и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

Bulgaria ON AIR ще излъчва последователно събитията на живо на 10 юли от 20:00 часа.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК