Бразилия излъга Чили и си осигури полуфинален сблъсък срещу Перу

Халфът на "Лион" Лукас Пакета отбеляза единственото попадение в мача

03.07.2021 | 09:51 Редактор: Здравко Черкезов
Бразилия излъга Чили и си осигури полуфинален сблъсък срещу Перу

Отборът на Бразилия се класира за полуфиналите на турнира Копа Америка. "Селесао" се наложи с 1:0 над Чили благодарение на гол на Лукас Пакета в 46-ата минута. Халфът на "Лион" замени Роберто Фирмино на почивката и секунди след началото на втората част отбеляза единственото попадение в мача.

Двубоят съвсем не беше лесен за бразилците. Две минути след гола на Пакета те останаха с човек по-малко заради червен картон на Габриел Жезус. Нападателят на "Манчестър Сити" извърши грубо нарушение и беше изгонен. До края Чили имаше инициативата, но не успя да изравни, предаде gol.bg.

Бразилия е домакин на турнира и защитава титлата си от 2019 г. Във финала тогава петкратните световни шампиони победиха Перу и именно "инките" ще са следващият им съперник.

Полуфиналният сблъсък ще се състои на 6 юли. Другите полуфиналисти ще бъдат определени от двойките Аржентина - Еквадор и Уругвай - Колумбия.

Бразилците записаха три победи и равенство в групата, което им гарантира първото място. Чили се представи доста по-неубедително и зае 4-о място в своята група, като по този начин не може да избегне ранна среща с големия фаворит за титлата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК