Англия развали прокобата и постави Германия на колене на "Уембли"

"Трите лъва" победиха с 2:0 с голове на Стърлинг и Кейн

29.06.2021 | 20:57 Редактор: Тодор Петров

Англия счупи половинвековната прокоба и най-после елиминира Германия на голям форум. Това се случи след успех с 2:0 на осминафиналите на Евро 2020.

Вечните съперници изиграха скучно първо полувреме на стадион "Уембли", в което липсваха головете. "Трите лъва" започнаха и завършиха частта с дълбока преса и смела игра, но германците също имаха своите възможности.

Мануел Нойер спаси страховит снаряд на Рахим Стърлинг, а на отсрещната врата непростим пропуск сам срещу вратаря направи Тимо Вернер. Секунди преди почивката Матс Хумелс се намеси блестящо в отбрана и не позволи на Хари Кейн да вкара сигурно попадение.

Второто полувреме започна с опасен удар на Хаверц, но в 75-ата минута "Трите лъва" поведоха. Рахим Стърлинг започна акцията и завърши с точен удар в малкия пеналт. Малко след това Германия можеше да изравни, но Томас Мюлер направи непростим пропуск, останал очи в очи с Пикфорд. 

Така дойде 86-ата минута, в която Хари Кейн удвои аванса на своите и прати цялата нация в екстаз.

За първи път от 1966 година насам Англия елиминира Германия на голям футболен форум. На четвъртфиналите момчетата на Гарет Саутгейт излизат срещу Швеция или Украйна, които играят тази вечер от 22:00 часа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК