"Пътят към Токио": Дамската чета в борбата с една цел - да предизвика гордост

Очакванията са големи, винаги да искаме да побеждаваме, каза треньорът Петър Касабов

27.06.2021 | 21:05 Редактор: Жаклина Иванова

Остава по-малко от месец до началото на дългоочакваните летни олимпийски игри, които ще се проведат в Токио. Първият епизод представи "Дамската чета в борбата“ в лицето на българските състезателки Тайбе Юсеин, Мими Христова, както и Евелина Николова и Миглена Селишка, които за пръв път ще изпитат емоцията от това да са част от най-голямото спортно състезание. Това са четирите дами, които успяха да спечелят квота за летните олимпийски игри в борбата.

"Медалите ми в началото не бяха златни. Аз исках след всяко едно състезание да надграждам още и още повече", сподели състезателят по борба Тайбе Юсеин.

"Първият ми медал на републиканско първенство, беше бронзов. Тогава си казах това не е моето място. А не искам да бъда трета. Аз искам да бъда шампион", каза състезателят по борба Евелина Николова.

Те не само са открили магията за себе си, но са доказали на всички, че именно там им е мястото. Това са състезателките от женския отбор по борба, които заминават за Олимпийските игри в Токио с една единствена цел - да ни накарат да сме горди, че сме българи.

Води ги треньорът, който е като баща или най-верен приятел - Петър Касабов.

За да се стигне до похвали е нужно месеци, години упорит труд, лишения и огромно сърце на шампион.

"Очакванията винаги са големи. Така сме изградени, така е мисленето ни - винаги да искаме да побеждаваме, да търсим първото място. Не винаги се получава, но пък защо да не опитаме ", заяви треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов.

Той информира, че заминават с четири момичета.

"Събрано е възможно най-доброто от света. Ограничени са и само 16 момичета имат право да участват в категория. На Олимпийските игри винаги се получават изненади, но пък, който е подготвен, който го иска най-много, е готов да успее, да даде всичко от себе си", каза още той.

По думите му най-силните са от Япония, а всичко останало е преодолимо.

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК