Кои са звездите на Олимпиада Токио 2020

Като на всеки голям спортен форум, и сега има много фаворити за медали и много аутсайдери

01.06.2021 | 08:25 Редактор: Искра Ангелова
Кои са звездите на Олимпиада Токио 2020

Макар и с едногодишно закъснение заради коронавируса, Летни Олимпийски Игри Токио вече се задават на хоризонта. Като на всеки голям спортен форум, и сега има много фаворити за медали и много аутсайдери. Кои са звездите на Игрите в Токио 2020 това лято?

Симон Бийлс, САЩ (гимнастика)

Бийлс е номер 1 в американската гимнастика. Очакваме много от нея, още повече, че Токио е нейната последна Олимпиада. Гимнастичката е четирикратен златен медалист от Рио 2016 и петкратен световен шампион.

Дейвид Будия, САЩ (гмуркане)

Най-добрият гмуркач на има четири медала от последните две Летни Олимпийски игри. Той не е изявен фаворит за тези Игри, Будия няма как да бъде отписан от сметките, като се има предвид олимпийските му успехи в близкото минало.

Скай Браун, Великобритания (скейтборд)

Браун има харизмата и уменията да бъде един от най-харесваните състезатели. Той е роден в Япония от британски баща и японска майка. Скейтбордистът спечели бронз на неотдавнашното Световно по скейтборд и се надява да постигне още по-големи успехи на Олимпийските игри.

Джордан Бъроуз, САЩ (борба)

Бъроуз шокиращо остана без медал на Рио 2016,а по-късно заяви, че се отказва напълно от спорта. За щастие той все още е на тепиха и изглежда готов да възвърне славата, постигната от спечелването на златото по време на Лондон 2012.

Андре Де Грас, Канада (лека атлетика)

Де Грас може да е следващият най-бърз човек на планетата след Юсейн Болт. Канадецът завърши втори на 200 метра и трети на 100 на Рио 2016, и се представи отлично на Световното през 2019 година. Спечели и бронза в щафетата 4x100 през 2016 година.

Роджър Федерер, Швейцария (тенис)

Швейцарецът заяви, че ще играе в Токио ако е здрав, макар вече да е на 39 години. Федерер спечели почти всичко, което една тенис звезда може да спечели, с изключение на олимпийското злато на сингъл, след загуба на финала от Анди Мъри през 2012 година. Той пропусна Игрите през 2016 година и сега се завръща отново.

Алисън Феликс, САЩ (лека атлетика)

Феликс стана майка през 2018 година, но стана пета на Игрите през 2020 година. Тя има  девет олимпийски медала, включително шест златни.

Косуке Хагино, Япония (плуване)

Косуке Хагино не плува на световното първенство през 2019 година, макар да е четирикратен олимпийски медалист. На Игрите през 2016 година той взе златото и се готви да повтори това в Токио.

Катинка Хосу, Унгария (плуване)

Хосу има вече три златни медала и един сребърен от Летните Олимпийски игри през 2016 година в Рио. Плувкинята се готви усилено за Токио 2020 и всички очакваме от нея нови чудеса.

Лоръл Хъбард, Нова Зеландия (вдигане на тежести)

Хъбард може да стане първият транссексуален атлет на Олимпийските игри. 42-годишният мъж, известен като Гавин Хъбард, започна процеса на преход към женското си аз на 30-годишна възраст.

Джейсън Кени, Великобритания (колоездене)

Кени е най-успешният колоездач в олимпийската история на Великобритания. Той е  спечелил шест златни медала на Летните игри, половината от тях през 2016 година.

Кейти Ледеки, САЩ (плуване)

С четири златни медала и сребърен, Ледеки беше една от суперзвездите на Рио 2016. 23-годишната американка е сред най-добрите и на 1500 метра в света.

Ноа Лайлс, САЩ (лека атлетика)

Лайлс обяви, че ще спечели три златни медала на Токио 2020 . Очевидно най-добрата му дисциплина е 200 метра, но е силен и на 100, както и в щафетата 4x100.

Симоне Мануел, САЩ (плуване)

На Рио 2020 американката взе два златни и два сребърни медала. Мануел е и  първата афроамериканка, която печели олимпийско злато в плуването.

Пени Олексиак, Канада (плуване)

Олексиак стана една от големите изненади на Рио 2016, където спечели четири медала. На Токио 2020 канадката ще бъде едва на 20 години, но е една от големите надежди на страната си.

Наоми Осака, Япония (тенис)

Осака спечели Откритото първенство на САЩ 2018 и Откритото първенство на Австралия  2019. Тя е сред основните надежди на Япония за Игрите, особено след като избра да се състезава за родината си, не за САЩ, където е израснала.

Адам Пийти, Великобритания (плуване)

На Игрите през 2016 година Пийти спечели злато на 100 бруст и сребро на 4x100 смесени, а в Токио се кани да подобри тези резултати.

Актуалните новини за Токио 2020 може да следите и в официалния сайт на 7дни СПОРТ.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК