ЦСКА очаква френски специалист с 40-годишен опит

В следващите дни ще има развитие около поста, като контрактът на Кардозо е до края на юни

26.06.2021 | 13:00 Редактор: Жаклина Иванова
ЦСКА очаква френски специалист с 40-годишен опит

Френският специалист Робер Боавен, които е желан от ЦСКА за директор на школата, идва в България в началото на месец юли, съобщава "Тема спорт“. 

Той организира лагер за деца на спортната база в Оброчище, Варненско, от 4 до 9 юли. Моментът ще е удобен за армейците да проведат преговори с Боавен за евентуалното му ангажиране като шеф на ДЮШ. Французинът е добре утвърдено име, който е развил своя методология, а опитът му в тази сфера е 40-годишен. 

Боавен беше първият директор на Академия "Литекс" при стартирането на проекта през 2006 г. Той е работил също в Катар, Камерун, Амиен, Гренобъл, Ал Ахли. В школата на ЦСКА ще има сериозни промени, след като договорът на досегашния шеф Пауло Кардозо изтича и няма да бъде подновен. 2-годишният престой на португалеца не бе успешен и раздялата бе очаквана, пише gol.bg.

В следващите дни се очаква развитие около поста, като контрактът на Кардозо е до края на юни. Все пак има и малка вероятност ЦСКА да се обърне към български специалист. Преди Кардозо, начело на ДЮШ бе Стефан Яръмов. Тепърва ще има и рокади в треньорския състав, а скаутите Сашо Борисов и Александър Йорданов вече се разделиха с клуба.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК