Пиронкова започна ударно 14-ото си участие в "Уимбълдън"

Първата ни ракета разгроми с 6:1, 6:0 американката Усуе Майтана Арконада

23.06.2021 | 18:25 Редактор: Здравко Черкезов
Пиронкова започна ударно 14-ото си участие в

Спортист №1 на България Цветана Пиронкова с лекота се класира за втория кръг на квалификациите за "Уимбълдън" в Лондон при 14-ото си участие в турнира от Големия шлем.

Виктория Томова също постигна изразителна победа - 6:2, 6:2 срещу испанката Ирене Бурийо Ескориуела, а Елица Костова пък се справи с Дестани Аява от Австралия с 6:4, 7:5.

Първата ни ракета разгроми с 6:1, 6:0 американката Усуе Майтана Арконада. Неравностойната среща продължи 58 минути.

Поставената под №8 в пресявките Пиронкова започна устремно първата част и набързо поведе с 5:0 преди да даде на 22-годишната американка гейм, при който имаше и сетбол. Макар и сравнително трудно Цвети затвори частта.

Пловдивчанката, която игра полуфинал на "Уимбълдън" през 2010 година, продължи да доминира на корта и в следващия сет. Тя отново поведе с 5:0 и след това сервираше за място във втория кръг, предава БНР. Тя поведе с 40:15 и реализира втория си мачбол. В цялата част 33-годишната Цветана загуби само седем точки.

Българката завърши с два аса и три непредизвикани грешки. Тя вкара 52 процента първи сервис и спечели 88 процента от точките при разиграването му.

За класирането си Пиронкова заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е 103-а сега.

Следващата ѝ съперничка в Лондон се определя в мача между унгарската Река Лука Яни и участващата с "уайлд кард" британка Наикта Бейнс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК