Кошмар за Роналдо и компания, Германия разгроми Португалия насред Мюнхен

Отборът на Фернандо Сантош е първият два автогола в един мач на еврофинали

19.06.2021 | 20:57 Редактор: Искра Ангелова

Германия обърна и победи Португалия с 4:2 в невероятен двубой от група "F" на Евро 2020, игран на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.

Двата отбора изиграха вихрено първо полувреме, което мина почти изцяло под диктовката на Бундестима. Напук на логиката, четвърт час след началото Кристиано Роналдо счупи каръка срещу един от най-неудобните си противници и откри на празна врата, след като самият той даде начало на контраатаката.

Европейският първенец имаше още няколко добри ситуации, но последните десетина минути на първото полувреме бяха за световния шампион от 2014 година. Куриозното е, че пълният обрат настъпи за около четири минути след автоголове на Рубен Диаш и Рафаел Герейро. Така Португалия стана първата нация с два автогола в един мач на еврофинали.

Бундестимът нанесе нови два тежки удара в началото на второто полувреме. По ирония на съдбата имената си на таблото записаха Кай Хаверц и Робин Госенс, на които бяха отменени попадения преди паузата. Интригата се завърна сравнително бързо, защото в 67-ата минута Диого Жота вкара на празна врата след пас на Роналдо.

Германия и Португалия имат по три точки, но момчетата на Йоги Льов заемат второто място. Лидер с четири точки е Франция, а на дъното след днешното 1:1 с "петлите" е Унгария с една точка.

Още в петата минута гол на Германия беше отменен. Госенс вкара по много атрактивен начин по диагонала отляво, но попадението беше отменено заради игра с ръка на Томас Мюлер при изграждане на атаката. Освен това Серж Гнабри се намираше в положение на засада при центрирането отдясно, макар да не игра с кълбото.

Героят от финала на Шампионската лига Кай Хаверц загря ръкавиците на Руи Патрисио с тупалка от дистанция, но вратарят спаси. Малко след това поредната атака на символичните в този мач гости доведе до шут на Тони Кроос, който беше блокиран. Томас Мюлер пък стреля неточно.

Напук на логиката, четвърт час след началото Португалия поведе след бърза контраатака. Тя започна от Кристиано Роналдо, който спринтира по целия терен успя и да завърши на празна врата след подаване на Диого Жота отляво. Това беше първи гол за суперзвездата срещу Маншафта в петия му опит.

След това и двата отбора имаха по един несполучлив опит във въздуха при своите атаки, при  това с участието на бранители. Първо Рубен Диаш не засече добре с глава и би покрай целта, а след това Матс Хумелс остана под топката при острото центриране на Серж Гнабри.

Десетина минути преди почивката героят от финала на Шампионската лига Кай Хаверц изравни. Госенс отново би по диагонала отляво, но този път топката е насочена към Хаверц, който вкара майсторски от движение от трудна позиция с бранител "на гърба". В крайна сметка попадението беше записано като автогол на Рубен Диаш в официалния сайт на УЕФА.

В 39-ата минута Германия направи пълен обрат след многоходова акция и нещастен автогол отблизо на Рафаел Герейро. Джошуа Кимих успя да извади топката пред аутлинията и защитникът на "Борусия" (Дортмунд) беше хванат в крачка, предава gol.bg.

До паузата Германия натисна здраво и имаше още няколко добри ситуации, но Диаш блокира Хаверц, Рюдигер би покрай сглобката, а Руи Патрисио спаси тупалката на Госенс.

Напълно нормално началото на второто полувреме беше леко бледо и без ритъм - актьорите на терена имаха нужда да заредят батериите след динамичното първо полувреме, което изиграха. 

Кай Хаверц все пак успя да запише името си сред реализаторите в 51-ата минута, когато вкара без проблеми на празна врата след ново подаване на Госенс. Последният не спря да тормози противника по лявото крило и безспорно един от играчите на мача.

Още един от асовете на Германия с отменен гол за първата част записа името си на таблото. Този път Госенс се възнагради с попадение с глава, след като засече центрирането отдясно на Джошуа Кимих.

В средата на второто полувреме Португалия се върна в мача. Кристиано Роналдо върна от аутлинията към оставения напълно непокрит Диого Жота и той вкара пред самата голлиния. 

В 79-ата минута можеше да стане още по-интересно, но снарядът на Ренато Санчес срещна гредата. Бундестимът отвърна с бързо отнемане на топката и много мощен удар на Леон Горецка, прие който топката облиза гредата на "иберийската" врата.

До края на срещата нямаше нови чисти голови възможности. Португалия се опита да стигне до ново попадение, но отбраната пред Мануел Нойер се справи със задачата си.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
Баварец
преди 2 години
Колко лъжи има в едно заглавие...1.Нямаше кошмар за роналдо и компания, а продаден мач от централните защитници, които си вкараха два автогола.2. 4 на 2 не е никакъв разгром, а напълно нормален резултат.3. ФРГ не разгроми Португалия НАСРЕД Мюнхен, защото стадионът е извън града.човек може само да се възхити от лъжите в този сайт! Сигнализирай за неуместен коментар