Хърватия се отърва само с равенство срещу Чехия

"Ватрените" изравниха с попадение на Иван Перишич

18.06.2021 | 20:55 Редактор: Здравко Черкезов

Хърватия и Чехия завършиха наравно при резултат 1:1 двубоя си от група "D" на Евро 2020. 

Двата отбори си размениха по едно полувреме и логично срещата не излъчи победител. Чехите започнаха  по-силно и още във 2-рата минута Вида блокира удар на Цуфал. В 4-тата шанс се разкри и пред Сучек, но топката излезе в аут.  

Хърватите отговориха с безопасни удари на Ребич и Перишич. Така се стигна до  34-ата минута, когато Ловрен удари Шик с лакът в лицето при единоборство в наказателното поле. Първоначално реакция не последва и дори на чешкия нападател бе оказана медицинска помощ, когато все пак съдията – Дел Серо Гранде прегледа ситуацията и отсъди дузпа. 

От 11–те метра Шик отбеляза третия си гол от началото на първенството, с което поведе еднолично при голмайсторите. 

Хърватите отговориха сравнително бързо и 120 секунди след началото на второто полувреме изравниха. Перишич проби по лявото крило и с хубав удар в обратния ъгъл не остави шансове на вратаря - Вацлик. 

До края по-скоро и двата отбора гледаха да не загубят мача, отколкото да търсят победата. Малко по-активни бяха хърватите, но влезлите като резерви Влашич и Петкович не успяха в две ситуации. 

Така с равенството Чехия излезе на първото място в групата с 4 точки преди британския сблъсък между Англия и Шотландия, докато Хърватия е с една и ще търси задължителен успех срещу Шотландия в последната среща, ако иска да продължи напред в шампионата.

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК