Вихрено начало на Евро 2020: Италия разби Турция с 3:0 в мач на една врата

Точни след почивката за "Скуадра адзура" бяха Имобиле и Инсиние, а Демирал си отбеляза автогол.

11.06.2021 | 23:51 Редактор: Тодор Петров
Вихрено начало на Евро 2020: Италия разби Турция с 3:0 в мач на една врата

Италия победи Турция с 3:0 в мача на откриването на Европейското първенство по футбол! Двубоят бе предшестван от най-впечатляващата церемония по откриване на еврофинали до момента. С уникалното си изпълнение на стадион "Олимпико" блесна легендарният оперен певец Андреа Бочели.

Първата сериозна възможност за Италия дойде в 18-ата минута, когато силен шут на Инсиние с десния крак профуча покрай лявата греда. В 22-рата минута Киелини бе на сантиметри от гола, но турският вратар Чакър изби в корнер удара му с глава. 

Последователно Берарди и Имобиле не успяха да намерят целта, а в края на полувремето дойде и най-спорната ситуация в мача. Берарди центрира отляво, топката се удари в ръката на Челик, но реферът Дани Макели необяснимо защо реши, че няма дузпа за Италия и вбеси по-голямата част от над 16-те хиляди зрители, допуснати по трибуните на Олимпийския стадион в Рим. 

В 53-ата минута Берарди преодоля защитник в наказателното поле, пусна силен пас успоредно на вратата и турският защитник на "Ювентус" Мерих Демирал си отбеляза автогол. Минута по-късно Спинацола стреля силно отблизо, но вратарят Чакър изби. Италия продължи с вихрения си натиск в търсене на втори гол и на турския вратар му се наложи да избива с мъка опасен удар на Локатели в долния ляв ъгъл. 

В 66-ата минута Италия поведе с 2:0! Спинацола стреля силно, Чакър спаси с една ръка, но Имобиле бе безпощаден при добавката отблизо. 

Първият точен удар за Турция дойде в 75-ата минута, но на Донарума не му се наложи да прави сериозно спасяване след слабия удар на Караман с глава. 

В 79-ата минута Инсиние реши мача в полза на Италия с прецизен удар от движение след пас на Имобиле. В продължението на срещата капитанът Джорджо Киелини предотврати гол във вратата на Италия с решителен шпагат.

По този начин италианците записаха първа победа с 3 гола на Европейско първенство и заслужено спечелиха 3 точки. Другите два отбора в групата на Италия и Турция са Уелс и Швейцария.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК