Диксън: Вдигаме нов стадион на "Левски" и мол, остават формалности

Сираков изненадващо не се появи на пресконференцията

10.06.2021 | 15:58 Редактор: Тодор Петров

Спряганият за нов собственик на "Левски" - Джо Диксън, обяви на пресконференция, че има желание да изгради нов стадион на клуба, както и мол в близост до съоръжението. Диксън заяви още, че документацията вече е оформена и подписването е въпрос на формалност. Той увери, че ще вложи 250 милиона долара.

"Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа", каза Диксън. 

"Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция. Никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи", подчерта той.

Англичанинът посочи още, че вече се дал необходимата документация, за да се придвижи напред. 

"Доколкото ми казаха адвокатите, всичко е готово и остават само формалности. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ, което е моя собственост и се контролира от мен", разясни Диксън.

Собственикът на мажоритарния пакет акции на "Левски" - Наско Сираков, изненадващо не се появи на афишираната пресконференция.

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК