Основателят на "Академия Литекс" става шеф на ЦСКА

Собствениците са решили да заложат на французина Робер Боавен

05.06.2021 | 12:00 Редактор: Жаклина Иванова
Основателят на

Шефовете на ЦСКА са на път да намерят заместник на Пауло Кардосо, който в последните две години ръководеше Академията на клуба, пише "Тема Спорт".

Както е известно, португалецът, за когото се смята, че е откривател на Кристиано Роналдо, ще напусне Борисовата градина. Договорът му с "армейците" изтича и няма да бъде подновен, тъй като той не успя да постигне очакваните резултати.

Според достоверен източник от "Българска армия" собствениците са решили да заложат на французина Робер Боавен, който заедно със сънародниците си Даниел Ролан и Бернар Тюрпен поставиха началото преди повече от 15 години на "Академия Литекс".

Френският специалист е откривател на звездата Оливие Жиру и създател на футболната методология за специфична подготовка "Боавен". Той има повече от 40 години опит във футбола и изграждането на таланти, пише gol.bg.

Още от първите дни на "Академия Литекс" Боавен, който бе и първият неин директор, и колегите му въведоха методологията на вече утвърден модел - този на френския "Оксер". Французинът бе заменен в Ловеч от холандеца Ян Деркс.

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев вярва, че рокадата ще повлияе в положителна насока на работата в школата, която в последните години бе в застой.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК