НБА ще има нов шампион, "Лейкърс" на ЛеБрон Джеймс отпадна от "Финикс"

За ЛеБрон, който вече 18 години играе в НБА, това е първо отпадане в първия кръг на плейофите

04.06.2021 | 19:35 Редактор: Здравко Черкезов

НБА ще има нов шампион. Настоящият - "Лос Анжелис Лейкърс", бе елиминиран още в първия кръг на плейофите от "Финикс Сънс".

"Слънцата" спечелиха серията с 4 на 2 победи, като направиха 3 поредни, след като изоставаха с 1 на 2 след третата среща. 

В "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис невероятен мач за гостите направи гардът Девин Букър, който вкара 47 точки, добави 11 борби и би точен при 8 от 10-те си опита от зоната за три точки. 

Интрига в мача на практика нямаше, тъй като "Лейкърс" не поведе в резултата в нито един момент, а в началото на втората четвърт изоставаше с 29 точки. 

След почивката "езерняците" опитаха отчаян щурм, но така и не успяха да се доближат на по-малко от 10 точки  от съперника си. За тях най – резултатен бе  ЛеБрон Джеймс с 29 - точки, с 20 остана Денис Шрьодер.

Антъни Дейвис, който въпреки контузията си в слабините бе включен в стартовия състав на домакините, не издържа и напусна игра след само 5 минути игра и нито една точка, а шампионите така и не намериха отговор на силното представяне на "Финикс".

За Леброн Джеймс, който вече 18 години играе в НБА, това е първо отпадане в първия кръг на плейофите. 

В следващия кръг на плейофите слънцата ще играят  с отбора на "Денвър Нъгетс", който тази нощ също преодоля първото стъпало на елиминациите. Това стана след победа над "Портланд Трейл Блейзърс" като гост със 126:115. По този начин "златните буци" взеха серията с 4:2 успеха.

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК