Томас Тухел: Искахме да бъдем като камъче в обувката на съперника

Мениджърът на "Челси" бе във възторг след триумфа на неговия тим на финала в ШЛ

30.05.2021 | 08:08 Редактор: Здравко Черкезов
Томас Тухел: Искахме да бъдем като камъче в обувката на съперника

Мениджърът на "Челси" Томас Тухeл бе във възторг след триумфа на неговия тим на финала в Шампионската лига на Европа по футбол. Лондончани победиха с 1:0 "Манчестър Сити" и завоюваха трофея за втори път в историята си. Той заяви, че играчите му са били твърдо решени да спечелят този мач и са го показали с представянето си на терена.

"Бяхме твърдо решени да спечелим този мач. Искахме да бъдем като камъче в обувката на съперника. Бяхме се надъхали да покажем най-доброто от себе си и точно това направихме. Бяхме по-смели и създадохме опасни положения на контраатака. Това бе тежък, физически сблъсък. Трябваше постоянно да си помагаме на терена", сподели Тухел, цитиран от БНР.

"Това е огромен опит, огромен успех. Ще оберем ползите от него и ще го използваме, за да останем гладни и да продължим да се развиваме. Това е невероятно постижение, поздравления за всички. "Манчестър Сити" е силен съперник. Знаехме, че трябва да покажем игра на най-високо ниво, да действаме като колектив, за да имаме шанс да спечелим и точно това сторихме. Щастлив съм да споделя този момент с отбора и с всички в клуба, които работиха толкова силно за него", добави специалистът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК