22 дузпи в Гданск: "Виляреал" спечели Лига Европа след драма срещу "Юнайтед"

Давид де Хеа пропусна решаващата дузпа

27.05.2021 | 06:45 Редактор: Тодор Петров

"Виляреал" е новият носител на трофея Лига Европа! "Жълтата подводница" победи "Манчестър Юнайтед" с 12:11 в страхотна драма, която бе решена с изпълнение на дузпи. В редовното време на стадиона в Гданск двата тима не излъчиха победител и завършиха при резултат 1:1.

Символичните домакини от "Виляреал" успяха да излязат напред в резултата в 30-та минута. "Жълтата подводница" се възползва от центриране при статично положение и Жерар Морено даде аванс за на своя тим. "Юнайтед" буквално сгъна своя опонент в първите минути на втората част и това даде резултат в 55-та. Кавани се оказа непокрит в наказателното поле на "Виляреал" и уругваецът прати мача в продължения.

В двете продължения не се случи нищо интересно и така двата тима трябваше да решат кой ще спечели трофея, след изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

Драмата при дузпите бе пълна. След като всички полеви играчи на терена се изредиха да бият и отбелязаха 20 дузпи, остана да бият вратарите. И докато стражът на Виляреал бе точен, то Давид де Хеа пропусна решаващата дузпа и трофеят отиде при "Виляреал".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК