Сираков обяви голямата новина: "Левски" ще има нов собственик и нов стадион

Човекът е англичанин с бизнес в Ню Йорк, посочи още той

24.05.2021 | 12:23 Редактор: Тодор Петров

Наско Сираков обяви дългоочакваната новина, че "Левски" ще има нов собственик. Това стана по време на отбелязването на 107-годишнината на клуба днес.

"Сега е моментът да обявя едно ново начало за нашия клуб. Преговорите и кореспонденцията са от повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите. "Левски" ще има нов собственик", обяви Сираков.

"Новият собственик поема всички задължения на клуба до този момент. Осигурява издръжката "Левски" да се върне там, където му е мястото. Приоритет номер едно е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин", добави той.

"Когато дойдох преди година обещах, че "Левски" няма да фалира и мисля, че това го изпълних. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам. Човекът няма никакви политически обвързаности. Англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк и за това нашата общност трябва да бъде спокойна. Ако го питате него, той ще ви каже, че след три месеца иска да започне строенето на нов стадион. Ще бъде съборено и кабриото", обясни Сираков.

В момента Сираков притежава 86,6% от “Левски”. 10% от акциите са притежание на тръст “Синя България”. Останалите са на дребни акционери.

"Искам да кажа на всичките ни политици и държавници да не им се налага да се сблъскат със синята любов. Ние сме единствените, които сами сме си построили стадиона. Очаквам пълно съдействие от всички държавни институции на тази тема. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на "Левски" към Европа, където ни е мястото", подчерта мажоритарният собственик на "Левски", който ще остане президент на клуба.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК