Ето защо руснаците мразят Хабиб Нурмагомедов

Никога не е влизал в клетка с руско знаме

23.05.2021 | 10:22 Редактор: Тодор Петров
Ето защо руснаците мразят Хабиб Нурмагомедов

Хабиб Нурмагомедов е уникален боец, който успя да постигне величие в областта на смесените бойни изкуства. Дагестанецът е първият руски боец, спечелил титлата на UFC. За това спортистът трябва да бъде похвален не само в родната си република. Но много руснаци са настроени враждебно срещу него.

Дагестанецът винаги е обичал да обижда съперниците си или да коментира нещо, към което определено не би трябвало да има нищо общо. Той назоваваше съперниците си като „алкохолик“, „петле“, „гад“. Боецът многократно е заплашвал съперници да им „потроши лицето“, а Конър Макгрегър призова „да умре като воин, а не да бяга като пиле“. 

Журналисти и фенове на ММА отдавна са забелязали, че Хабиб никога не е влизал в клетка с руско знаме. Като цяло Нурмагомедов никога не е виждан никъде с руското знаме в ръце. Самият боец, не без емоции, отговаря на въпроси за този попод, опитвайки се да обърне внимание на факта, че в UFC той е именно като представител на Русия.

Спортистът е роден и израснал в Дагестан, където има 14 официални езика. Руският език се използва много малко в региона, когато Хабиб е млад. Въз основа на всичко това боецът говори лошо руски. Особеният характер на хората от Кавказ също оставя отпечатък. Хабиб неведнъж е публикувал детски снимки с оръжия, позволявал си съмнителни изявления.

Четете повече по темата в Boec.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК