Три позиции надолу: 30-годишният Григор вече е №20 в света

Димитър Кузманов и Адриан Андреев записаха лични рекорди

17.05.2021 | 10:01 Редактор: Тодор Петров
Три позиции надолу: 30-годишният Григор вече е №20 в света

Григор Димитров отстъпи три места в световната ранглиста, Димитър Кузманов и Адриан Андреев записаха лични рекорди, а Цветана Пиронкова се изкачи с една позиция.

Димитров, който вчера навърши 30 години, е вече №20 в класацията на АТР. Тази седмица той ще участва на турнира на клей в Женева. Григор е четвърти в схемата, където водач е Роджър Федерер, и ще започне от втория кръг.

Кузманов се изкачи с две места и вече е 237-и. Андреев пък прескочи 11 позиции, благодарение на финала в Анталия по-миналата седмица, и е на върховата 364-а позиция.

На върха няма промени. Води Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и спечелилия снощи десета титла в Рим Рафаел Надал.

При жените Цветана Пиронкова е вече №113. Тази седмица 33-годишната пловдивчанка почива и ще се готви за започващите следващата седмица квалификации за "Ролан Гарос".

Виктория Томова е 123-та. Вчера тя отпадна във финалния кръг на пресявките на WTA 250 турнира в Белград. Софиянката също ще участва със сигурност в квалификациите в Париж.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК