Трансфер за ЦСКА: Тимът се подсилва със защитник от Нидерландия

Това е 23-годишният Шакийл Пинас от "АДО Ден Хааг"

15.05.2021 | 11:00 Редактор: Жаклина Иванова
Трансфер за ЦСКА: Тимът се подсилва със защитник от Нидерландия

ЦСКА е близо до това да се подсили с още един защитник от Нидерландия, твърди "Мач Телеграф". Това е 23-годишният Шакийл Пинас от "АДО Ден Хааг".

Бранителят може да дойде на "Армията", след като бившият му треньор в тима от Хага и настоящ технически директор на "червените" Алан Пардю гарантира за сделката. За него се заговори още през зимата, но сега трансферът става съвсем реален. Договорът на Пинас изтича в края на сезона и той трябва да пристигне в София като свободен агент. 

Шакийл Пинас е неизменен титуляр в "Ден Хааг", където в последните 4 сезона е записал 75 мача и 6 гола в Ередивизи. Той е висок 182 см и играе с ляв крак, което го различава от двамата нидерландски защитници на ЦСКА в момента Юрген Матей и Мено Кох, пише gol.bg.
 
Пинас е роден в Ротердам, но е с корени от Суринам. Той е юноша на гранда "Фейенорд", а дебютира в професионалния футбол за "Дордрехт", преди да премине в "Ден Хааг". Шакийл има 6 мача за националния отбор на Нидерландия до 20 години, но на 24 март тази година направи дебют за Суринам. 

Според авторитетния сайт transfermarkt.de актуалната му цена е 1 млн. евро. Преди няколко месеца е имало сериозен интерес към него от "АЗ Алкмаар" и "Утрехт", но до продажба не се е стигнало. 

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК