ЦСКА на 73 г.: Най-титулуваният ни футболен клуб празнува рожден ден

Ръководството на "армейците" със специално обръщение към привържениците

05.05.2021 | 07:45 Редактор: Тодор Петров

Най-успешният български футболен клуб - ЦСКА, празнува днес 73 години от своето основаване.

"През годините ЦСКА е имал водеща роля в българския спорт и се е утвърдил като един от най-успешните клубове в Европа със своите отличия във всички спортове.

Заслугата е както на нашите велики състезатели, треньори и ръководители, така и на Вас - всеотдайните привърженици, които сте били винаги неотлъчно до клуба, както при успехите, така и в тежките моменти. Това единство на отбор и публика превръща ЦСКА в нещо повече от клуб, повече от социален феномен, повече от любов.

Успехите са категорични и сами по себе си казват всичко. Още със създаването си през 1948 година тимът става шампион на България, като побеждава  с 3:1 "Левски" с попадение в последната минута, дело на капитана Нако Чакмаков. Това бележи и шампионския ген на отбора още от самото му създаване. С годините ЦСКА се превръща в най-титулувания български футболен клуб с недостижимите до момента 31 шампионски титли, 20 национални купи, три полуфинала в Европа, отстраняване на три действащи европейски шампиона и още безброй незабравими футболни моменти на радост, величие и гордост.

Убедени сме, че независимо от настоящите трудни времена за обществото ни, свързани с пандемията от Ковид-19, Вие ще продължите да ни подкрепяте все така всеотдайно и безрезервно, както винаги досега и занапред", се казва в официално съобщение на клуба. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК