"Челси" взе стратегическа преднина в сблъсъка с "Реал" след 1:1 в Мадрид

Но най-титилувания отбор в лигата никога не трябва да бъде отписван

28.04.2021 | 08:05 Редактор: Здравко Черкезов

Бурно начало, довело до две попадения за 30 минути, и спокоен един час до края на мача. Така можем да характеризираме първия сблъсък между "Реал" и "Челси". 

"Сините" от Лондон започнаха шеметно и още в 10-ата минута Тимо Вернер не можа да преодолее Куртоа от чудесна позиция.

180  секунди по-късно обаче футболистите на "Челси" можеха да ликуват.  Великолепен 50-метров пас на Рюдигер намери Пулишич в наказателното поле. Куртоа излезе малко неразчетено, американецът го преодоля  и хвърли в екстаз скамейката на англичаните. 

"Реал" обаче отговори сравнително бързо и подобаващо. Четвърт час след попадението на Пулишич, след центриране от корнер, Казимиро свали с глава към Милитао, той продължи към  Бензема и французинът с ефектен удар не остави шансове на сънародника си Менди и паритета бе възстановен.

В оставащия един час до края на срещата двата отбора сведоха до минимум рисковете и логично не само не паднаха повече голове, но и сериозни положения липсваха. 

Така преди реванша на "Стамфорд бридж" идната сряда, "Челси" е с една идея по-близо до мача за трофея, но пък и най-титилувания отбор в лигата никога не трябва да бъде отписван.  

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК