Путин принудил Абрамович да се откаже от Суперлигата?

Президентът на Русия се оказа замесен в провала на проекта за европейска футболна Суперлига

24.04.2021 | 15:30 Редактор: Здравко Черкезов
Путин принудил Абрамович да се откаже от Суперлигата?

Президентът на Русия Владимир Путин се оказа замесен в провала на проекта за европейска футболна Суперлига, твърди германското издание "Зюддойче Цайтунг".

Путин е използвал влиянието си над собственика на "Челси" Роман Абрамович и го е принудил да се откаже от участие в турнира. Именно Челси беше първият от шестте английски отбора, които обявиха оттеглянето си от планираната надпревара.

В понеделник Абрамович е получил известие от Кремъл, че Русия е против Суперлигата, тъй като това не било в интересите на страната. На Роман Абрамович било припомнено, че "Газпром" е спонсор на Шампионската лига и трябва да остане такъв. В Санкт Петербург пък е насрочен финалът на Шампионска лига през 2022 г., а през това лято там се очакват и мачове от европейското по футбол.

"Голямата световна политика изигра своята роля. Абрамович в никакъв случай не би желал да развали отношенията си с Путин", пише изданието. И отбелязва, че руският олигарх едва ли е променил мнението си само заради протестите на феновете, каквато роля те сами си приписаха, предаде БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК