Президентът на ФИФА подкрепи УЕФА и скочи срещу Суперлигата

Инфантино: Клубовете трябва да живеят с последиците на своя избор

20.04.2021 | 14:57 Редактор: Тодор Петров
Президентът на ФИФА подкрепи УЕФА и скочи срещу Суперлигата

Президентът на ФИФА Джани Инфантино официално изрази пълна подкрепа към колегите си от УЕФА, които се обявиха против създаването на Суперлигата.

"ФИФА е изградена върху истинските ценности на спорта. Ние изразяваме категоричното си неодоборение към създаването на Суперлига. Турнир, който е в затворен формат. Това е бягство от институции, първенства, асоциации, УЕФА и ФИФА. Прекалено много има за губене заради краткосрочната финансова облага на някои клубове", заяви швейцарският юрист.

"Трябва да се размишлява и да се поеме отговорност. Ако някои клубове решат да тръгнат по свой собствен път, то тогава те трябва да живеят с последиците на своя избор. Те са отговорни за своето решение. Това означава, че или си вътре, или си вън. Не можеш да си наполовина вътре или наполовина вън", заяви Инфантино, цитиран от БНР.

"УЕФА и европейският футбол разполагат с пълната ни подкрепа. Надяваме се, че всичко ще се върне към нормалното и че цялата ситуация ще се изясни, но това става винаги със солидарност и с интересите на националния, европейския и световния футбол. Този спорт трябва да бъде обединен. Футболът е надежда. Разбирам, че ситуацията е сложна заради пандемията, но трябва да сме обединени, за да я преодолеем", каза още Инфантино по време на Конгреса на УЕФА в Монтрьо.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК