"Хебър" с историческа титла: Тимът от Пазарджик е новият шампион на България

Момчетата на Александър Попов записаха три поредни победи

16.04.2021 | 20:02 Редактор: Юлия Христова

След историческия за пазарджишкия волейбол финал състезателите и ръководството на "Хебър" бяха посрещнати като истински герои. Тази вечер те показаха Шампионската купа на своята публика.

Стотици фенове на волейболният "Хебър" дойдоха пред спортна зала Васил Левски в Пазарджик, за да посрещнат републиканските шампиони на България. Сред тях бе и талисманът на отбора тигърчето "Хебър".

"Не съм пропуснал нито един мач, всички мачове съм ги гледал. Момчетата ги познавам и знаех, че ще победим", каза Тодор Ангелов.

Волейболистите пристигнаха с клубния автобус и бяха посрещнати като истински герои от своите привърженици. А честта първи да покаже купата получи капитанът на отбора Иван Станев.

"Просто и аз не очаквах толкова хора да посрещнат отбора, знаехме, че нашите фенове ни обичат страшно много, но за нас е огромна чест, може би имаше 500-600 човека на площада и те си изстрадаха с нас тази титла", посочи капитанът на ВК "Хебър" Иван Станев.

"Момчетата се събраха и показаха това, което могат и в крайна сметка си взехме това, което си е наше. Емоцията наистина е много, много е емоцията, не могат да се правят анализи и разбори след такова нещо", обясни председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов.

Историческата първа титла идва само 5 години след като "Хебър" стартира като социален проект с подкрепата на община Пазарджик.

"Хебър" не е само отбор, той е социален проект, той е визитката на града, той е инструмент ние да станем още по-уверени, да имаме самочувствието, което заслужаваме  и да покажем, че дори един малък провинциален град може да бъде номер", подчерта кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Титлата увенчава годината, в която Пазарджик бе европейска столица на спорта – престижно признание от Европа, ограничено заради пандемията.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК