Решителен "Хебър" грабна историческа първа титла

"Хебър" спечели и мача в Бургас с 3:1 гейма, за да триумфира категорично с крайния успех

15.04.2021 | 19:00 Редактор: Здравко Черкезов

"Хебър" (Пазарджик) спечели и мача в Бургас с 3:1 гейма, за да триумфира категорично с крайния успех, записвайки три поредни победи над шампионите. 

В собствената си зала, "Нефтохимик" (Бургас) започна по добре срещата и доминираше в първия гейм. Преднината на моменти достигна седем точки и въпреки, че бе намалена, бургазлии успя да затвори първата част с 25 на 21. Оттук до края обаче на терена имаше само един отбор, който категорично наложи волята си.  

Във втория гейм "Хебър" отвърна на предизвикателството и след 25 на 18 изравни резултата. Решителен за мача се оказа следващият. Той бе равностоен почти до финала. 

Момчетата на Александър Попов все пак поддържаха минимален аванс. При 21 на 19 в тяхна полза обаче  последваха четири точки на тяхна сметка срещу само една на съперника и "Хебър" бе на гейм от титлата. И го спечели най-убедително.

Явно волейболистите на "Нефтохимик" съвсем свалиха гарда, не оказаха никаква съпротива и след 25 на 14 "Хебър" можеше да ликува с историческа първа титла в своята история.

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК