Пеп Гуардиола: УЕФА и ФИФА убиват играчите

"Ако не правиш ротации, не можеш да спечелиш всички турнири", заяви той

06.04.2021 | 21:15 Редактор: Искра Ангелова
Пеп Гуардиола: УЕФА и ФИФА убиват играчите

Мениджърът на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола отправи остра критика към УЕФА и ФИФА заради натоварения график, който не дава възможност за почивката на играчите. "Гражданите" продължават да се борят и в четирите турнира, в които участват, а през предишните седмици повечето от футболистите бяха ангажирани и с националните си отбори, с които трябваше да играят световни квалификации.

Това принуждава Гуардиола да прибягва до доста ротации. Играчи като Рахийм Стърлинг, Джон Стоунс, Бернардо Силва, Жоао Кансело и Илкай Гюндоган останаха на пейката за началото на съботния двубой с "Лестър", за да получат почивка, въпреки че имат важна роля в състава на Сити.

"УЕФА и ФИФА убиват играчите. Това е прекалено. Откакто започна сезонът, не е имало една седмица, в която да няма мачове в средата на седмицата. Футболистите са човешки същества, а не машини. Ние имаме невероятен състав и всички играчи са здрави. Поради тази причина имам възможност да правя по шест или седем ротации. Няма да позволя на футболистите си да изиграят възможно най-много мачове. Някои от тях искат да играят всеки мач, но е невъзможно да го правят във всички турнири. Този сезон е най-краткият в историята. Ако не правиш ротации, не можеш да спечелиш всички турнири. Не можеш да бъде и в позицията, в която сме ние в момента. Някои футболисти играха по 90 минути в три мача с националните отбори, след което пътуваха. Те имат нужда от почивка", заяви Гуардиола, цитиран от "Фокус".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК