Трудни преговори: "Левски" иска повече пари от телевизионни права

"Сините" работят по подписването на голям контракт с букмейкърска компания

06.04.2021 | 10:04 Редактор: Жаклина Иванова
Трудни преговори:

Ръководството на "Левски" отново ще започне преговори за получаване на повече пари от телевизионните си мачове. Медията, която държи правата за излъчване на срещите от "Първа лига", смени собствеността си и тази тема отново ще бъде дискутирана - такава е идеята на шефовете на "сините", твърди "Тема спорт". 

Преди началото на сезона от "Левски" преговаряха за подобрени финансови условия, но не стигнаха до такива. Замразена бе и идеята да бъде създаден отделен канал, по който да вървят домакинските мачове на "сините". Приходите от абонамента за него трябваше да влизат в касата на клуба.

В момента финансовото състояние на клуба от "Герена" продължава да е разклатено, макар че е по-добро от това през миналото лято. Собственикът Наско Сираков анонсира, че очаква да бъдат сключени спонсорски договори с две компании. "Сините" работят по подписването на голям контракт с букмейкърска компания, която ще стъпи на българския пазар, пише gol.bg.

В момента касата на "сините" отново е празна. Бавят се заплатите на играчи. Средства в нея обаче ще пристигнат до дни. Това ще се случи, след като бъде финализиран договорът за продажба на Найджъл Робърта в Ди Си Юнаайтед. 23-годишният нападател вече е в САЩ и се очаква да подпише официално днес.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК