Федерацията по плуване: Никой не е бил насилван да приема добавки

Стоим твърдо зад тримата състезатели, казват от БФПС

08.03.2021 | 16:13 Редактор: Никола Симеонов
Федерацията по плуване: Никой не е бил насилван да приема добавки

Българската спортна федерация излезе с официално становище във връзка с допинг скандала с положителните проби на трима национални състезатели. Става ясна позицията им, че никой от плувците не е бил насилван да приема хранителна добавка.

"Стоим твърдо зад тримата състезатели и ще окажем всякакво съдействие в процеса на установяване на истината. Никога в подготовката си или по време на състезания, никой състезател не е бил принуждаван да приема хранителна добавка насилствено. На всеки е предоставена възможността да се запознае със съдържанието на витамините и добавките на световно известните и доказани производители, които даваме повече от три години. До момента при извършени над 200 антидопинг проверки - както в подготвителен, така и в състезателен период, не сме имали проблем или положителна допинг проба", се казва в изявлението на БФПС.

"Сигурни сме, че нашата програма за развитие на плувните спортове дава нагледни резултати. БФПС и щабът на националния отбор, ще изпълнят до край Олимпийската програма и ще осигурят на нашите състезатели необходимите условия за реализация на техния четиригодишен труд и сбъдване на мечтите им за достойно класиране и върхови постижения на Олимпийските игри Токио 2021", заявиха от Федерацията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК