Кристиян Минковски остава селекционер на националния отбор по плуване

Всички членове на Управителния съвет на федерацията изразиха подкрепа за него

04.03.2021 | 20:27 Редактор: Юлия Христова

Кристиян Минковски остава селекционер на националния отбор по плуване. Това стана ясно след извънредното заседание на Управителния съвет на Федерацията.

Промени в треньорския и лекарския щаб на националния отбор по плуване на този етап няма. Всички членове на Управителния съвет на федерацията изразиха подкрепа към селекционера Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров след разразилия се допинг скандал. Решението не е получило одобрение само от треньорката Мария Бинева като тя е изпратила становището си в писмен вид. 

Преди седмица стана ясно, че националите Здравко Баблаков, Светлозар Николов или Благой Панайотов са дали положителни проби за забраненото вещество станозолол.

Тримата получиха безпрецедентна подкрепа от редица изявени имена в родното плуване, а личният треньор на Баблаков  – Цветанка Дилова, се обърна към Федерацията чрез отворено писмо, в което заявява: "Г-н Аврамчев, Вие трябва да изберете – дали да защитите собствения си авторитет и името си като управленец и да помогнете на три талантливи деца или да застанете на страната на г-н Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти.“

Според Георги Аврамчев допинг скандалът няма да повлияе негативно на националния отбор при подготовката за предстоящите състезания.

По думите на Аврамчев от федерацията ще предоставят за изследване всички медикаменти, витамини и хранителни добавки, които са давани на състезателите. Освен това се очаква националите, участвали в лагерите тази година, да бъдат тествани от антидопинговата агенция. 

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК