Дербито в Разград показа - конкуренцията не е готова да свали "Лудогорец" от върха

Изпуснаха ли претендентите за титлата подходящия момент да притиснат шампиона?

01.03.2021 | 14:25 Редактор: Тодор Петров
Дербито в Разград показа - конкуренцията не е готова да свали

За една седмица интригата в българското първенство се заплете сериозно. "Локомотив" (Пловдив) победи шампиона "Лудогорец" в зрелищен двубой с 3:2, а ЦСКА се възползва от това подхлъзване на “орлите”, за да съкрати изоставането си от първото място. Така се създаде страхотно очакване за голямото дерби в Разград, в което “червените” имаха шанс дори да се изравнят с лидера, ако бяха спечелили. Но след края на мача всичко се върна по старому в Efbet лига.

"Лудогорец" спечели минимално с 1:0, без да показва кой знае колко впечатляваща игра. Но и срещу себе си съперник, който просто не показа капацитет за реакция. След този двубой залозите за титла на ЦСКА в palms bet online  изглежда се отдалечават от успеха. Разликата отново е 6 точки, но по-важното е, че отборът на Бруно Акрапович не показа способност да я стопи и неутрализира трайно.

Но и Локо (Пловдив) направи грешен ход още в следващия кръг, след като победи "Лудогорец". “Черно-белите" изпуснаха трите точки у дома срещу последния "Етър". На “Лаута” домакините поведоха в края на първото полувреме, допуснаха изравняване в средата на второто и въпреки че в последните десетина минути играха с човек повече, така и не успяха да надиграят аутсайдера от Велико Търново. Това, че “виолетовите” са се превърнали в значително по-боеспособен отбор след пристигането на Александър Томаш трудно може да се отрече. Но и пловдивското Локо демонстрира, че му е трудно да постигне постоянство в представянето, а това е основен фактор, който определя дали даден отбор заслужава титлата или не.

Конкуренцията не е готова да свали "Лудогорец" от върха. Това са изводите от 19-ия кръг в Efbet лига. Същевременно обаче и “орлите” не показват убедителна игра под ръководството на новия си треньор Валдас Дамбраускас. Вероятно на футболистите в Разград е нужно време, за да превъплътят по-ефективно идеите на литовския специалист. Но в този момент изглежда така, че титлата се “търкаля по улицата”, а няма кой да я вземе. По-силен конкурент би могъл да прекърши хегемонията на "Лудогорец", но поне към края на февруари нито ЦСКА, нито "Локо" (Пловдив) изглежда да е такъв.

Все още не е късно за обрат - половин първенство е пред нас

Сезонът в родния шампионат беше преполовен съвсем наскоро, така че шансовете битката за първото място да бъде преобърната не са се изпарили. ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) ще се срещнат още по два пъти с "Лудогорец", което означава, че шампионите могат да загубят още точки, а и мачове. 6-7 точки разлика не са толкова трудно преодолим пасив, особено за “червените”, които в повечето двубои под ръководството на Бруно Акрапович показаха добра ефективност.

Проблемът за претендентите е в това, че е твърде вероятно да са изпуснали подходящия момент да се изравнят с лидера и да внесат напрежение в разградския лагер. С всеки изминал кръг “орлите” ще се сработват все по-добре и по-скоро ще прогресират, отколкото да допуснат отстъпление до края на сезона.

Снимка: Lap.bg