Изслушват уличените в допинг плувци: Предоверили ли са се тримата спортисти?

Никой от нас не е приемал нещо външно на сами начала, каза плувецът Здравко Баблаков.

25.02.2021 | 13:58 Редактор: Юлия Христова

Тримата национали по плуване, уличени в прием на допинг, се изслушват днес от Българската федерация по плувни спортове. В пробите им беше открит използваният през 70-те години на миналия век анаболен стероид станозолол. 

Преди срещата те обясниха, че нямат идея как препаратът е попаднал в телата им. На въпрос дали ще отворят B пробите посочиха, че едва ли има голям смисъл от това, тъй като те се взимат заедно с другите и едва ли резултатът ще е различен. Все още не е ясно дали ще търсят правата си в съда. Шефът на федерацията по плуване Георги Аврамчев каза отново, че ще апелира за най-строги наказания и всички виновни ще бъдат наказани. Той потвърди дългогодишната практика за даване на десетки хапчета в чашки. 

"Мога да гарантирам за всеки един от тримата, че никой от нас не е приемал нещо външно на сами начала. Може ид а има нещо нагласено, не знам как стоят нещата. Предполагам, че някои се опитват да си измият ръцете с нас. Ние тримата сме напълно доверени на треньорите и никой не е питал какво се взима. Всеки след тренировка минава, взима си своята чашка с витамини и заминава. На последния лагер взеха допинг проба на една от състезателките, но имена няма да споменавам. За друга проба нямам информация", каза плувецът Здравко Баблаков.

"Оставка е най-леснода се даде, ако има виновни. Имаме доверие на доктора, на треньора, както и на състезателите", посочи Аврамчев.

Шефката на Антидопинговия център д-р Заркова заяви, че не желае да спомене имената на другите двама тествани плувци и кога евентуално ще излязат резултатите от пробите им. 

Снимка:Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"Докато нямаме по-подборна информация те са невинни. Трябва да търсим кой е злоупотребил. Ако е давано централизирано скандалът ще бъде огромен. Ако е на тяхна глава няма кой да ги оправдае. Самите спортисти са невинни и са попаднали в лоши ръце на комерсиални мениджъри, лекари и треньор", заяви д-р Тарълов. "Оставка е най-лесно да се даде, ако има виновни. Имаме доверие на доктора, на треньора, както и на състезателите", посочи Аврамчев. Ами давай я, какво чакаш?! Сигнализирай за неуместен коментар