Ще видим ли нов лицензиран букмейкър на българския пазар?

В ревюто на Nostrabet за Sportingwin официално се говори за нов бранд

22.02.2021 | 14:33 Редактор: Тодор Петров
Ще видим ли нов лицензиран букмейкър на българския пазар?

Както може вече да сте забелязали, България се слави като една от най-добрите възможни дестинации за онлайн почитателите, все пак ще забележим наличието на доста реномирани родни брандове, които също правят своята експанзия в чужбина, а по всичко личи, че и някои брандове от Европа, са готови да започнат своята практика. Това обаче не става толкова лесно, колкото си мислим. Държавната комисия по хазарта е институцията, която през последните години не само повиши и засили мерките си, но и накара дори световни брандове да се замислят дали могат да покрият основните изисквания.

Не си мислите, че това е комисия, която се стреми да пречи на брандовете да започнат дейност. Нейната основна работа е да защити правата на всеки клиент и да гарантира честност и прозрачност на работата, особено след като все повече фенове се стремят да играят именно за големите джакпоти, които се предлагат във всяко едно портфолио.

Причината да бъде толкова трудно взимането на лиценз е и поради факта, че намирайки се на територията на Европейския съюз, ние автоматично трябва не само да повишим стандарта, но и да допускаме само оператори, които отговарят на най-високия наложен.

Спокойно можем да забележим, че в ревюто на Nostrabet за Sportingwin официално се говори за нов бранд, който има доказано реноме и смята, че именно България е най-правилната точка за развиване на хазартна и развлекателна дейност. Брандът се опита още миналата година да вземе лиценз, но с оглед на някои ограничения, трябваше да изчака. Сега още в началото на годината се говори, че отново е направено запитване и ако вярваме на експертите, до април можем да станем свидетели на още един нов оператор на родния пазар.

Това, което експертите на хазартната комисия трябва да разгледат е всеки един детайл и начина, по който самата игра ще работи. Точно по тази причина ще видим, че някои от основните критерии за проверка ще бъдат насочени към тестване на самата платформа, проверка на всяка една игра, установяването на RTP коефициентите, случайния принцип, на който ще се раздават джакпотите, определянето на коефициенти и най-важното – сигурността на всеки един играч.

Както мнозина знаят, пазенето на личните данни и обработката им от всеки букмейкър, се ограничава единствено и само до проверката на комисията, която трябва да гарантира, че присъстват правилните мерки и закони, особено след като има минимална възраст за всеки играч. Към това трябва да добавим и наличието на някои други по-специални мерки. Комисията също така разглежда капиталите на оператора, защото през цялото време се изисква ресурс, който може да гарантира изплащането на залозите, та с оглед на това, най-вероятно в момента SportingWin предоставят сметки, данни, информация за платформата си, проверка на сигурността, банки, с които ще оперират и още много други. Представете си го като една много обстойна дисекция. А нека не забравяме, че веднъж даден, един лиценз може много бързо да бъде отнет,  съществува и такава практика!

Снимка: БГНЕС