ЦСКА с важно решение: Маха тирето и връща автентичното име

Процедурата трябва да е готова най-късно до дербито на върха с "Лудогорец"

20.02.2021 | 11:10 Редактор: Радостина Димитрова

След трусовете във футболния ЦСКА през седмицата и обявеното от Гриша Ганчев намерение да се оттегли заедно със съдружника си Юлиян Инджов, днес се проведе Общо събрание на акционерите. На него обаче единственото решение, което бе взето, е смяна на името на клуба. 

ЦСКА ще премахне тирето от наименованието си. До това решение се стигна по време на Общото събрание на акционерите, провело се тази сутрин. Към момента клубът се изписва ЦСКА – София, а след процедурата ще се върне към автентичното ЦСКА.

Събранието се очакваше с голям интерес предвид трусовете на стадион "Българска армия" през седмицата и обявеното намерение от Гриша Ганчев да се оттегли от управлението на клуба заедно със съдружника си Юлиян Инджов. В последните дни фенове и футболни легенди на "армейците" използваха различни методи, за да призоват двамата бизнесмени да продължат дейността си в ЦСКА. Затова и се очакваше развитието по темата, но на заседанието въпросът за промяна на собствеността не е обсъждан.

"В тази посока промяна няма. Не е взето друго решение. Джирата, заедно с книгата на акционерите, са в касата на клуба и в момента. Не е обсъждан въпрос съгласно устава с ¾ капитал както те притежават, не е обсъждано дали акциите да се прехвърлят на трето лице. Тоест няма конкретно лице, на което те да са решили да прехвърлят акциите, но промяна в тяхната позиция няма към момента", заяви адвокатът на клуба Станислав Трендафилов.

Събитието се проведе в офиса на Гриша Ганчев, вместо на стадион "Българска армия", където беше планирано. Причината е отсъствие на някои от акционерите на “червените“.

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Официален сайт на ЦСКА

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК