Адвокатът на ЦСКА: Може да има нов собственик до няколко дни

Документацията вече е изготвена като при сделка, обясни Станислав Трендафилов

17.02.2021 | 19:20 Редактор: Ралица Братанова

Във всеки момент може да бъде осъществено прехвърлянето на акциите на ЦСКА на следващия желаещ да притежава клуба. Документацията вече е изготвена като при сделка, тя следва да се впише в Търговския регистър, което отнема още няколко дни. Това разяснение внесе адвокатът, обслужващ тима от "Българска армия“ – Станислав Трендафилов, специално за Bulgaria ON AIR. Новият собственик трябва да приеме нов устав или да подпише стария.

“Документите са написани. Разбира се, оставени са празни местата, където трябва да се попълни името на третото лице и купувач, който ще приеме съответно акциите на клуба. Джирата са в касата на клуба заедно с книгата на акционерите, която ще бъде заверена от изпълнителния директор – в момента, в който това трето лице се появи", посочи Трендафилов.

Прехвърлянето на собствеността може да стане срещу 76 хиляди и 200 лева, каквато е номиналната стойност на акциите или безвъзмездно с акт за дарение.

"Ситуацията е следната – г-н Марков просто искаше да обясни, доколкото аз го разбрах, номиналната стойност на акциите. А номиналната стойност на акциите е 76 200 лв, съответно на броя на акциите. Обаче ако те бъдат дарени или прехвърлени с безвъзмездна дейност чрез дарение, то тогава естествено лицето не трябва да заплаща нищо", обясни адвокатът.

В събота акционерите на ЦСКА ще се съберат на редовно общо събрание, свикано през януари с мотив избор на Одитор на клуба. Възможно е в точки "разни“ да бъде обсъдено и бъдещето на клуба предвид последните събития. На този етап мажоритарните собственици Гриша Ганчев и Юлиан Инджов остават категорични в намерението си да се оттеглят. 

"Аз съм адвокат, работя в кантора и нямам непрекъснат контакт нито с г-н Ганчев, нито с г-н Инджов. Но също така нямам и от нито един от двамата промяна в намерението или да са ми възложили друга задача", посочи Трендафилов.

Междувременно част от легендите на ЦСКА излязоха с официално обръщение към двамата бизнесмени с молба да продължат делата си на "Българска армия".

"Напълно разбираме Вашето разочарование от някои мнения на фенове. Разбираме и Ви призоваваме най-искрено да преосмислите решението си. На първо място в името на ЦСКА.“

И докато бъдещето на ЦСКА е неясно, то новият нападател на "червените" Жорди Кайседо се готви за своя официален дебют срещу "Черно море". "Армейците" приемат тима от Варна в събота от 17:30 ч. 

Снимка: Lap.bg

Вижте повече в репортажа на  Ваня Симонска. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК