Ганчев е категоричен - напуска ЦСКА, клубът е осигурен финансово до края на сезона

"Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да инвестират в него", заяви Пламен Марков

16.02.2021 | 16:28 Редактор: Искра Ангелова

Гриша Ганчев е категоричен, че повече няма да издържа финансово ЦСКА и ще напусне стадион "Българска армия". Това обяви на официална пресконференция изпълнителният директор на "армейците" Пламен Марков.

"Имах разговор с нашите собственици, които са категорични в намерението си да приключат с финансовите си ангажименти. Господин Ганчев е категоричен в решението си независимо от разговора, който проведохме", започна Пламен Марков.

"Той счита, че тази ситуация не му позволява да продължи с издръжката на клуба. През следващите седмици нашите собственици ще изчистят задълженията към техни фирми, за да може клубът да бъде на чисто. Това е важен момент, който държах да споделя. Акциите на клуба ще бъдат подарени на желаещи да инвестират в него. Всеки, който желае да инвестира в ЦСКА и да е финансов благодетел, ще има възможността да ги получи на безценица", допълни Марков, цитиран от gol.bg.

"Клубът ще може да завърши година от финансова гледна точка без никакъв ангажимент. Футболистите, треньорският щаб и служителите не трябва да се притесняват за техните заплати до края на сезона. Това е важно за играчи и служители на клуба. Те няма за какво да се притесняват. Това са най-важните и общи неща, които мога да ви кажа към днешна дата", каза още изпълнителният директор на ЦСКА. 

"Тази атака не е от любов към ЦСКА. Това е мое мнение. Това е инспирирано от наши опоненти, от хора, които не обичат ЦСКА. Аз съм от началото, от когато г-н Ганчев дойде и знаем в какво състояние беше клубът. Клубът беше обявен в несъстоятелност и благодарение на всичко, което беше направено от господата Ганчев и Инджов видяхме докъде стигнахме. Това не е обективна оценка. В никакъв случай не си преписвам някакви заслуги, но ЦСКА просто не съществуваше. Успяхме бързо да вземем една купа, финансовото състояние се стабилизира, бяха платени едни 8 милиона лева за емблемата на клуба", категоричен бе Пламен Марков.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК