Мбапе разби "Барселона" с хеттрик на "Камп Ноу"

Меси бе дал аванс за тима си след гол от дузпа в 27-та минута

16.02.2021 | 23:58 Редактор: Искра Ангелова
Мбапе разби

ПСЖ разгроми с 4:1 като гост "Барселона" в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига и направи страхотна крачка към класиране в следващата фаза. Големият герой за парижани бе Килиан Мбапе (32, 65, 85), който наниза хеттрик. Лионел Меси бе дал аванс за тима си след гол от дузпа в 27-та минута, но след това 22-годишният френски национал изригна мощно. Сякаш, за да покаже, че той е бъдещето, а Лионел Меси съвсем скоро ще остане в миналото. Гол насред “Ноу Камп” успя да отбележи и младият италианец Мойс Кийн (70).

Треньорът на "Барселона" Роналд Куман изненада сериозно със състава си, като пусна като титуляр Жерард Пике. Защитникът не бе играл от близо три месеца. Големият отсъстващ за гостите пък бе контузеният Неймар, но в хода на мача липсата на бразилската звезда не се усети особено.

Французите показаха още от първата минута, че не са дошли на “Ноу Камп” просто да не загубят. Секунди след подновяването на играта Мбапе бе изведен зад защитата на каталунците, но Тер Стеген внимаваше и изчисти топката около границата на наказателното поле.

"Барса" отговори с голям пропуск на Гризман. В 14-та минута французинът бе изведен от Педри сам срещу Кейлор Навас, но стражът на гостите отрази. Последва пропуск и за ПСЖ, след като Мауро Икарди получи страхотно подаване от Мбапе, но сам срещу Тер Стеген не успя да го преодолее.

Така се стигна до 26-та минута, когато "Барса" получи дузпа. Френки де Йонг бе изведен зад защитата на французите и след контакт в крака на Курзава падна в наказателното поле. Реферът посочи бялата точка и затвърди решението си след преразглеждане на ситуацията с ВАР. Лионел Меси забоде категорично топката под гредата и направи 1:0.

В следващата атака Меси остави сам на дузпата Дембеле, чийто удар не затрудни по никакъв начин Навас. Изглежда, този момент се оказа ключов, тъй като малко след това Килиан Мбапе изравни резултата, предава gol.bg.

В 32-та минута Мбапе направи за смях няколко защитника на каталунците след разбъркване в наказателното поле на домакините и с мощен удар с левия крак не остави шансове на Тер Стеген.

До края на полувремето Курзава и Гризман пропуснаха по едно положение и за двата отбора, а халфът на гостите Идриса Гей като по чудо не бе изгонен с втори жълт картон. Не случайно на полувремето Почетино замени дефанзивния полузащитник.

Само три минути след подновяването на играта Тер Стеген спаси сигурен втори гол за ПСЖ. Гостите изградиха прекрасна атака и набиране в наказателното поле на "Барса", при което Мойс Кийн остана непокрит. Италианецът стреля по диагонала, но Тер Стеген някак успя да спаси. Малко след това германецът отрази и опасен удар на Мбапе.

Играчите на "Барса" имаха претенции за втора дузпа, след като Кийн игра с ръка в наказателното си поле, но реферът не реагира.

За сметка на това в 65-та минута ПСЖ вкара втори гол. Паредес разсече защитата на каталунците с хубаво подаване напред и надясно към Флоренци. Острото центриране на италианеца бе отклонено от Пике, а дебнещият в наказателното поле Мбапе бе на точното място. Нападателят отново намери добре топката с левия си крак и направи 2:1.

И за да бъде кошмарът на Барса още по-голям, в 70-та минута парижани вкараха трети гол. Паредес центрира прецизно от свободен удар, защитата на каталунците отново се пропука, а Мойс Кийн с глава отблизо вкара трети гол за шампиона на Франция.

До края на срещата Барса опита да натисне, докато французите чакаха шанса си на контраатаки. В 82-та минута Гризман бе на път да се възползва от грешка на Навас, който изчисти нескопосано топката в тялото на французина. Тя обаче мина покрай вратата.

А в 85-та минута Килиан Мбапе довърши започнатото - исторически хеттрик на “Ноу Камп”. Французите изградиха светкавична контраатака при която Юлиан Дракслер остави Мбапе сам срещу Тер Стеген. Нападателят стреля уверено по диагонала и довърши каталунците - 4:1.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК